fredag 6 mars 2009

Mars 5 - del 1


Här kommer fjärrvärmen in i huset.

Eng: The central heating water distributing in the cellar.


I källaren står ventilations "hjärtat" installerat av Fresh Air Ventilation AB. En ganska stor klimatanläggning för ett inte så litet hus...

Eng: In the cellar is the "heart" of the ventilation and climate control system. A rather big unit for a not so small building...


Garaget - till höger står basen till Weland hissautomaterna. Bortanför dem är det ännu fler garageplatser samt ett lagerutrymme till (för uthyrning). Till vänster om väggen på bilden är det lager för uthyrning.

Eng: The garage. To the right is where the four Weland elevator rack systems are standing.


Källaren/garaget: garageporten kommer att vara belägen där ni ser träfiberskivorna.

Eng: Cellar/garage: The garage door will be here.



Den delen som är mest klar på bygget är Minicars höglager. Här har Fresh Air installerat det mesta av alla ventilationsrör etc. Midroc har inte legat på latsidan heller - lysrörsarmaturerna är installerade samt de håller på att förbereda el och nätverksdragning i resten av hustet också.

Eng: The part of the house that is the most "ready" is the high-rise warehouse. The ventilation drums and electrics are almost done here.


Här kommer vi att plocka in och ut saker ur Minicars lagerhissar från Weland.

Eng: This is where the warehouse guys (and girl) will pick up the parts from the Weland elevator rack systems.


Minicars lager kommer att vara ungefär tre gånger så stort som vi har idag i Uppsala. På bilden ser ni "låglagret" och allra längst bort till vänster ser ni ingången till höglagret. Längst bort till höger är Weland hissautomaterna strategiskt placerade. Till vänster om väggen på bilden är butikslokalerna på framsidan av huset.

Eng: Minicars warehouse will be three times as big as what we have now in Uppsala (plus the elevator racks).


När huset är klart kommer man inte att kunna se så här långt. Det kommer att monteras upp väggar mellan de olika butikslokalerna så klart.

Eng: Its two retail stores in the picture, or what will become the two stores... Behind "my back" is a third retail shop.


Utsikten från hörn-butiken kommer att vara ganska så trevlig (om man nu tycker att E18 är trevlig att titta på)... Det kommer att vara glaspartier här. :)

Eng: The view from the corner shop will be bright.


Huvudingångens golv håller på att få golvvärmen installerad.

Eng: The main entrance in the front of the house gets its floor heating installed.


Detta är taket över huvudingången på framsidan av huset. På bilden här ovan ser vi vad de håller på med på andra sidan av täckplasten...

Eng: A detail picture of the main entrance roofing.


Framsidan och den västra kortsidan med garage nedfarten.

Eng: The front and the west side of the Minicars builing. The roadway down to the garage is to the "right".


Bränsledepån.

Eng: Fuel storage. The hill behind it will "souround" the fuel pit...


Framsidan på huset (bilden tagen ståendes på väg 55).

Eng: Front & east side of the house.


Vår kommande off-road bana för RC bilar kommer att ligga här (minus de höga jordhögarna).

Eng: Our coming off-road track will be where the piles of debris and dirt are. The trees will be cut down I believe.


Om ni kommer E18 från Västerås/Örebro/Oslo hållet och svänger av mot Uppsala (Väg 55) så ser ni den här delen av byggnaden.

Eng: If you arrive on E18 from "Oslo" and turn towards Uppslala road 55. This is the part of our building you will see. :)


I torsdags (den 5:e) var jag i Enköping och tog en hel del nya bilder på bygget. Men det är för många för att publicera alla på en gång. Därav publicerar vi dem uppdelade i ett par olika bloggar - detta är del 1. Den första bilden är på baksidan av huset mot Enköping. Till vänster ser ni vår kommande bränsledepå. Det kommer även att tillkomma fler fönster mot söder på våning två där Magdalenas Kontorshotell skall vara.

Ha en trevlig helg!

Eng: Yesterday (Thursday 5:th) I was in Enköping and took lots of pics of the build progress. In fact too many to squeeze them into one blogg. This is part 1 - part 2 will be on-line early next week.

Have a nice weekend!

/Niklas

Inga kommentarer: